Brasils økonomiske vekst var på nesten 10 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i 2009, ifølge en foreløpig beregning fra landets sentralbank.

Veksten på 9,84 prosent bekreftet den brasilianske regjeringens bekymring for at økonomien i landet kan være i ferd med å bli overopphetet.

Veksttallene kom i sentralbankens indeks for økonomisk aktivitet, som brukes til å antyde foreløpige beregninger. De faktiske tallene blir klare om en måned.

Brasils finansdepartement forsøker å holde veksten på 7 prosent. Inflasjonen ventes å nå 5,5 prosent, mens regjeringens mål er 4,5 prosent.

– Den beste måten å kaste kaldt vann på dette er å redusere regjeringens utgifter, sa finansminister Guido Mantega forrige uke. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.