Det har lenge vært snakk om å børsnotere betalingsløsningsselskapet Nets. Torsdag 1. september kom den offisielle kunngjøringen om børsplanene.

Danske medier meldte tidligere i år at selskapet kan bli priset til 33-34 milliarder kroner ved en børsnotering.

I 2014 ble Nets solgt for 19 milliarder kroner fra 186 norske og danske banker til de amerikanske investeringsfondene Advent International og Bain Capital og det danske pensjonsfondet ATP. Blant annet fikk DNB en gevinst på rundt 3,5 milliarder kroner ved salget

Hvis investorene priser Nets som ekspertene venter, betyr det at de nye eierne nå kan innkassere en gevinst på 14-15 milliarder kroner (over 75 %) på sin to år gamle investering.

Av eierne er det kanskje 70 ansatte som har mest grunn til å gni seg i hendene.

Har overgått alle forventninger

70 ansatte kan nemlig oppleve at en opprinnelig investering på rundt 25 millioner kroner har vokst til rundt to milliarder, skriver danske Børsen.

De ansatte det er snakk om, som omfatter toppledelsen, noen styremedlemmer og flere andre ansatte i andre lederstillinger, har ifølge Børsen hver seg investert mellom 125.000 og 4,5 millioner kroner i et lederprogram det siste året. Nå kan de snart ha 80-doblet innsatsen. Det bekrefter kommunikasjonssjef Karsten Anker Petersen i Nets overfor avisen.

Ifølge Anker Petersen skyldes den fantastiske avkastningen rett og slett at Nets' resultater har overgått alle forventninger.

Det er ventet at Nets skal utstede nye aksjer for i underkant av syv milliarder kroner i forbindelse med børsnoteringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norsk datagründer satser på syrnet melk

 
Vil kapre mobilbetaling i butikk dnPlus  (DN+)


 
- Denne roboten koster en tiendedel av et menneske og jobber ti ganger så fort
Se hvordan bankroboten jobber. I løpet av tjue år kan hver tredje norske jobb være erstattet av ny teknologi, ifølge NHO.
01:53
Publisert: