-  Det er snakk om svindel i millionklassen, sier kommunikasjonssjef i Nets, Stein-Arne Tjore til DN.

Nets er leverandør av digitale betalingstjenester i Norden og har gjort en større ananlysejobb de siste dagene, etter at det i forrige uke ble kjent at flere nordmenn kan være utsatt for svindel.

- Vi har sett det er en stor sammenheng mellom misbruk av kort, og kort brukt på et spesifikt nettsted. Det er først blitt handlet i en butikk og så har kort blitt brukt på masse nettsteder kortinnehaverne ikke har vært på, sier Tjore.

Les mer her: Vil sperre rundt 4.000 norske betalingskort etter svindel

Internasjonal nettbutikk

45.000 norske betalingskort har blitt brukt på nettstedet. Totalt har Nets registrert 150.000 kort som er benyttet på dette nettstedet.

- Kan du si noe om nettbutikken det gjelder?

- Nei. Det kan jeg ikke av den enkle grunn at vi ikke har noen direkte kobling med dette stedet. Vi vet sånn sett ikke hva som har skjedd eller hvordan kortdata har kommet på avveie, sier Tjore.

- Det er et internasjonalt nettsted, en internasjonal nettbutikk. Så vi melder vår mistanke til internasjonale kortselskaper, som tar de mest brukte korttypene. Så må kortselskapene sammen med dette nettstedet følge opp dette videre, fortsetter han.

Ifølge Tjore ser det ser ut som selve svindelen på kortene er gjort på andre steder enn denne nettbutikken. Men fellesnevneren er at alle har vært innom dette ene nettstedet.

Proaktivt tiltak

Nå jobber Nets med å informere banker og anbefaler at de sperrer og skifter ut kort som er brukt på nettstedet, for å forhindre flere misbruk. Det er foreløpig ikke kjent hva som har skjedd eller hvem som står bak.

Flesteparten av kortene som Nets nå anbefaler sperret er ikke blitt misbrukt, men anbefalingen er ett preventivt tiltak.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

 

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.