Sørlandet ble ikke like hardt rammet av oljeprisfallet som de andre fylkene fra Rogaland til Trøndelag, og antall gaseller per 10.000 innbyggere vokser nå raskere i Agder-fylkene enn det som er gjennomsnittet for Norge, kunne sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv fortelle de fremmøtte på årets gasellekonferanse i Kristiansand.

Og NHOs sjeføkonom Øystein Dørum kunne berette om at det går mot bedre tider i Norge, men at veksten er svak og at flere næringer, eksempelvis reiselivet, må være forberedt på utfordringer med forventet sterkere krone og høyere rentenivå, trolig fra 2019.

– 39 av 40 anbud i dass

Sjefredaktør Djuve forsøkte seg som sportsreporter og lurte på hva Petter Aksel Birkeland i Multiflis følte etter å ha mottatt årets gasellepris for Aust-Agder.

– Jeg er beæret. Det er stort, svarte han og la til at markedet har vært bra for håndverksbedriften i Arendal, men at konkurransen er hard.

– Vi får vel omtrent ett av 40 anbud. Det betyr at 39 av 40 anbud vi regner på går rett i dass, sa han, og benyttet samtidig anledningen til å fortelle forsamlingen at dersom noen trenger et billig bad, er det bare å si ifra.

Solgt

Edigard as, som driver med fakturadistribusjon for store selskaper, vant prisen i Vest-Agder. Selskapet eies nå av giganten Nets, som kom inn i 2013 gjennom et konvertibelt lån. I februar i år solgte gründerne Jørn Heimstad og Wenche Waal de siste snaue 38 prosent av aksjene for rundt 35 millioner kroner.

Det var dermed styreleder Tom Scharning fra Nets som mottok prisen. Gründerne fikk kun låne diplom, statuett og blomster et øyeblikk til ære for fotografen.

– Men den fantastiske veksten og overskudd på over 31 millioner kroner i fjor, som jo er grunnlaget for prisen, er det vel dere som har skapt?

– Ja, men det var ikke snakk om at vi skulle få dette. Vi kunne visst få en svart/hvitt-kopi av diplomet, sier Wenche Waal.

Hun lar det skinne ganske klart gjennom at gründerparet og giganten Nets lever i forskjellige verdener.

– Men det er helt greit, altså. Vi ler bare av det hele. Og så er vi godt fornøyde med det endelige oppgjøret og veldig klare til å ta fatt på nye eventyr, legger hun til.(Vilkår)

Thina Saltvedt håper #metoo-kampanjen gir aksept for å si ifra om uakseptabel oppførsel
Sjefanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, håper #metoo-kampanjen fører til at vi kan få flere historier om maktmisbruk opp og ut i lyset.
01:47
Publisert: