Samsung er ikke redde for å teppebombe markedet med nesten like produkter. Men verdens desidert største aktør innen smarttelefoner har ikke klart å lage en skikkelig folkefavoritt innen nettbrett. Med Galaxy Tab S er Samsung nærmere enn noensinne.

Design

Dette er et virkelig lekkert nettbrett. Vårt testeksemplar var bronsefarget, og den varme fargen var en velkommen avveksling fra alle de kalde fargene som dominerer dagens elektronikk.

IPAD-ALTERNATIV. Samsung Galaxy Tab S passer de fleste brukere på en ypperlig måte og er et godt alternativ til Ipad.
IPAD-ALTERNATIV. Samsung Galaxy Tab S passer de fleste brukere på en ypperlig måte og er et godt alternativ til Ipad.
Det nye nettbrettets aller beste egenskap er utvilsomt skjermen. Den er på 10,5 tommer diagonalt og har en oppløsning på hele 2560 x 1600 bildepunkter – altså et stykke over full HD. Teknologien er utviklet av Samsung selv og heter Super AMOLED. Skjermen er utrolig skarp, fargesterk og lyssterk. Det spiller ingen rolle om man skal se film, jobbe eller spille – på Tab S ser alt veldig bra ut.

Fingerskanner i hjem-knappen og infrarød sender som kan brukes som fjernkontroll må også nevnes som gode egenskaper for Tab S.

Multimedia

Nettbrettet er som skapt for filmelskere. Skjermen gir en veldig god opplevelse under de fleste lysforhold. Brettet er også såpass lett at man fint kan holde det i hendene mens man ser.

Lyden kan justeres med en equalizer, men lydmessig er Tab S mer på det jevne. Høyttalere på hver side av skjermen er en stor fordel når man ser film, selv om de ikke kan måle seg med gode hodetelefoner.

Det er fullt mulig å ta bilder med Tab S, men de aller fleste nordmenn har en smarttelefon som gir et bedre resultat.

Brukeropplevelse

Brukeropplevelsen er litt delt. Er man veldig opptatt av film og tv, er brettet det beste på markedet akkurat nå. Er man opptatt av typiske jobboppgaver, får brettet jobben gjort på en mer enn bra nok måte. Faktisk er Samsungs produktivitetsapper veldig brukervennlige i dette formatet. I tillegg finnes et originalt tastatur som gjør det enkelt å skrive på Tab S.

Galaxy Tab S deler akilleshæl med andre Android-baserte nettbrett: Apputviklerne har ikke vært flinke nok til å lage egne nettbrettversjoner.

Til og med Facebook-appen er laget for «stående» telefonskjermer og ser helt merkelig ut på en titommers skjerm i breddeformat. Det blir bedre i stående format, men det er skuffende at utvalget av nettbrettilpassede apper er så dårlig i verdens største mobile økosystem.

Konklusjon

Samsung Galaxy Tab S er et lekkert, tynt, lett nettbrett med en fantastisk skjerm og god ytelse. Det passer veldig godt til film og spill og spiller godt på lag dersom du har andre Samsung-produkter hjemme. Det er også veldig godt å jobbe på og passer derfor veldig godt til de fleste brukere. En verdig konkurrent til Ipad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.