Apples Steve Jobs sa en gang at nettbrett med syv tommers skjerm var «tweeners» - en mellomting mellom en telefon og et nettbrett – som ikke fungerte til noen av delene.

Dette har ikke skremt Samsung nevneverdig, eller kanskje er det nettopp derfor de fortsatt satser på nettbrett i denne størrelsen? Vi har testet Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100).

Design og spesifikasjoner
Det byr ikke på noen særskilte utfordringer for øynene å hvile dem på dette nettbrettet. Det er så generisk utfordret at Samsung antakelig kunne blitt saksøkt av samtlige som noensinne har laget et nettbrett. Det er på ingen måte stygt eller lite funksjonelt, men temmelig kjedelig. Riktignok skal det være det tynneste nettbrettet på markedet, men det spiller liten rolle i det daglige.

Skjermen er på syv tommer, noe som i praksis gjør nettbrettet omtrent halvparten så stort som de mer utbredte 10-tommerne.

Selv om Tab 2 7.0 er årets modell har det ikke helt oppdaterte spesifikasjoner. Det har en tokjerners prosessor på 1 GHz, noe som ligger temmelig langt unna ytelsen til dagens toppsjikt.

Samsung har lagt inn en telefonmodul i nettbrettet, som strengt tatt gjør det til en smarttelefon. Eller kanskje en hybrid? Uansett er det etter min mening uaktuelt å ha en primærtelefon på denne størrelsen, selv om man bruker hodesett til å snakke i.

 

Brukeropplevelse
Jeg må si meg litt enig med Steve Jobs. Spesielt om man er vant med å bruke et nettbrett på ni eller 10 tommer blir det litt merkelig med ett på syv tommer.

I tillegg er dagens smarttelefoner stort sett mellom fire og 4,8 tommer store, så da kan man like gjerne ta skikkelig i og gå for et stort nettbrett i tillegg.

Når dette er sagt gir ikke Tab 2 7.0 noen dårlig brukeropplevelse i seg selv. Systemet er responsivt og enkelt, og appene fungerer som de skal. Det eneste jeg merket meg med bruken var at nettleseren virket uforholdsmessig treg.

Apper for e-post, kalender og typiske jobbfunksjoner fungerer som de skal, men det er ikke like behagelig å skrive langt på dette formatet som på en større skjerm. Faktisk ikke stort bedre enn på en stor smarttelefon etter min mening.

Konklusjon
Samsung har i skrivende stund telefoner og nettbrett i størrelsene 4,8 tommer, fem tommer, syv tommer, 7,7 tommer, 8,9 tommer og 10,1 tommer ute i butikkene. De sier selv at det er viktig for dem å lage et produkt for ethvert behov. Men dette kunne de antakelig ha spart seg. Hadde Tab 2 hatt samme innovative bruk av en pekepinne som Note-produktene, kunne kanskje dette også vært en god skribleblokk å ha med seg i møter. Men faktum er at Galaxy Tab 2 7.0 egentlig ikke fungerer skikkelig bra til noen ting. Ikke på en måte som ikke er bedre på et større eller mindre produkt i hvert fall.

Lave spesifikasjoner og ukurant format gjør det derfor uaktuelt å anbefale dette nettbrettet.

Følg vår mobiltester på Twitter:

Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: