– Ja. Det har vært en del ganger, sier Idar Vollvik til at kemneren vil slå Ludo-selskapet hans, som driver netthandel, konkurs.

Bergen tingrett har berammet rettsmøte tirsdag for å behandle konkursbegjæringen mot Ludo fra kemneren i Bergen.

Vollvik er på reise og kan ikke si hvor stort beløp det er snakk om.

– Jeg vet bare at hun på økonomi hos oss har fortalt meg at hun har fått et brev og at hun har kontroll på det, sier Vollvik.

– Så det er ikke aktuelt med noen konkurs?

– Nei, nei, nei, nei. Vi har dessverre hatt mange sånne. Men det har gått bra, sier Vollvik.

«Uheldig»

Dette er ifølge Bergen tingrett den andre konkursbegjæringen mot dette Ludo-selskapet i 2015, men at den forrige ble trukket.

Avtroppende styreleder Per Espen Watle i Ludo sier dette er en uheldig situasjon å komme opp i.

– Vi har snakket sammen og går ikke nærmere ut med tallene i media. Men det vi kan si, er at det er et håndterbart beløp og vi håper og tror vi står den igjennom, sier Watle.

Han sier det er strevsomt å snu rundt et selskap.

– Det har vært gjort en kjempejobb her av de ansatte, og nå er jeg formelt valgt ut som styreleder etter to år, etter at denne utviklingsfasen er over, sier Watle.

Ny styreleder

Watle sier at ny styreleder i Ludo blir Ola Strømberg, tidligere sjef i Cdon.com.

– Dermed kommer det inn en styreleder som har erfaring fra det selskapet nå er spisset mot, nemlig netthandel, sier Watle.

Melding om endring av styret i Ludo as og Ludo Group as ble registrert i foretaksregisteret i Brønnøysund i slutten av februar.

Watle sier det har vært en strukturert prosess der de har avviklet ting som selskapet ikke var tjent med lenger.

Han sier det ikke er noen ønskelig situasjon at kemneren begjærer selskapet konkurs.

– Det har vært prioriteringer av likviditet, og det er klart at selskapet har i en periode hatt det slitsomt. Pilene peker heldigvis den riktige veien og som sagt: Beløpet er håndterbart, sier Watle.  

Ingen regnskapstall

Ludo as har foreløpig ikke levert regnskapstall for 2014, men var selskapet med størst tap av Ludo-selskapene i 2013. Resultat etter skatt ble minus 13,6 millioner kroner, sammenlignet med minus 5,6 millioner i 2012. Totale driftsinntekter var 28,6 millioner (13,3 i 2012). Egenkapitalen var ifølge regnskapet negativ med 11,6 millioner kroner.

DN har tidligere skrevet at i årsberetningen for 2013 omtaler styret likviditeten som «anstrengt» – men viser til at omsetningen har vokst inn i 2014. Videre er egen­kapitalen økt ved innhenting av 6,8 millioner kroner gjennom aksjeemisjon i 2014, slik at styret vurderer at verdijustert egenkapital er positiv.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.