– Konsekvensene er altfor dårlig utredet. Vi må vite mer om ha dette betyr både for bedriftene og for statens inntekter. Derfor må saken utsettes til vi får bedre kunnskapsgrunnlag, sier leder av finanskomiteen Hans Olav Syversen til Dagens Næringsliv.

– Så KrF vil ha dette skutt ut så det i alle fall ikke blir nye toll – og momsgrenser i 2015?

– Ja. Skutt ut og kanskje skrinlagt, sier Syversen.    

KrF og de rødgrønne partiene kan ikke alene sikre stortingsflertall mot regjeringens netthandel-forslag. Venstre har ikke bestemt seg, men åpner for å vrake forslaget. Hvis det skjer vil det være et flertall mot.

– Vi skal drøfte spørsmålet i to gruppemøter i partiet fremover. Svaret får dere i vårt alternative statsbudsjett-forslag 3. november, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Venstre har et tidligere vedtak om høyere tollgrense, men ikke om moms. Det er momsendring som er de store pengene i regjeringens forslag, toll på netthandel er mer marginalt.

Høyre-stortingsrepresentant og finanspolitiker Svein Flåtten fra Vestfold står imidlertid på «linjen»

– Ja, 100 prosent. Jeg har selvfølgelig registrert at Virke, NHO og flere i mandagens statsbudsjett-høring var sterkt imot å liberalisere netthandel. Men der var det ingen som talte forbrukernes sak, sier Flåtten.

Finansminister Siv Jensen ønsker ikke å kommentere saken.

«Finansdepartementet henviser til Stortinget for kommentarer.», skriver senior kommunikasjonsrådgiver Eva Karin Dahle Rabben i Finansdepartentet i en sms.

Skatteprofessor: Regjeringen vil la svenske nettbutikker selge til nordmenn for 500 kr der norske må ta 625

Les også:

- Dette er helt «House of Cards»
Nå er dette det store spørsmålet i norsk økonomi
Apples toppsjef: Svimlende Iphone-etterspørsel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.