- Jeg satte kaffen i halsen og hoppet i stolen. Jeg trodde først ikke det var sant, sier netthandelgrunder Einar Øgrey Brandsdal om at finansminister Siv Jensen har gjort alvor av å foreslå økning av den momsfrie grensen for netthandel fra utlandet fra 200 til 500 kroner.

- Siv Jensen skulle hatt ris på baken. Det er jo allerede krise for varehandelen i dag med en grense på 200 kroner, en grense som forøvrig er høyere enn i noe annet land. Med 500 kroner vil antallet fysiske butikker bli kraftig redusert, og kjøpesentrene vil bli spøkelsessentre, mener han.

Fatter det ikke
- Jeg har diskutert dette med en rekke politikere fra både FrP, Høyre og KrF, og alle forstår at dette er galskap. Likevel foreslår altså regjeringen dette. Jeg fatter det ikke, sier Øgrey Brandsdal.

- 80-90 prosent av alle varer koster under 625 kroner inkludert moms. Nå skal vi altså kunne sitte i stua og handle alt dette uten moms fra utenlandske butikker.

- Tror du forslaget blir vedtatt?

- Nei, jeg tror rett og slett dette er et populistisk forslag som flertallet på Stortinget vil stemme ned. Så kan FrP sanke stemmer foran neste valg ved å skylde på de andre partiene.

- Men hva hvis det blir vedtatt?

- Da må vi vurdere å flytte hele butikken utenlands. Vi har neppe noe annet valg.

Les også:

Alt om statsbudsjettet 2015

- Det er komplett galskap  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.