Meklingen mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og NHO Mat og Drikke startet mandag etter at det ble brudd i forhandlingene i begynnelsen av november.

– Vi er tilfredse med å ha kommet fram til en løsning, sier forhandlingsdirektør Nikolai A. Westlie i NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

NNN hadde på forhånd varslet at totalt 177 ansatte i Arcus Norway og Vectura ville bli tatt ut i streik fra onsdag. Det hadde rammet leveransene til Vinmonopolet, hoteller og serveringssteder.

Partene ble blant annet enige om et generelt tillegg på  0,50 kroner til alle med virkning fra 1. mai i år og at minstelønnssatsen økes med 5,60 kroner til 189,30 kroner per time fra samme dato.

Oppgjøret er i tråd med det som ble oppnådd i frontfaget. Det er i tillegg sikret fortsatt lokal forhandlingsrett for spørsmål knyttet til arbeidstid.

– Det har vært en krevende mekling, men vi er fornøyd med at vi er kommet i havn, særlig på spørsmålet om arbeidstid, sier forhandlingsleder Stein Hagala i NNN.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.