Onsdag gikk startskuddet for DNs årlige gasellekåring, kåringen over Norges raskest voksende bedrifter. Utover høsten skal alle fylkenes, og til slutt Norges, fremste vekstbedrift kåres.

Først ut var gasellekonferansen på Quality Hotel Expo Fornebu, der gasellevinnere fra Akershus og Østfold ble kåret. Til sammen er det i år 3037 gaseller, det høyeste antallet på ni år. 12 prosent av dem holder til i Akershus, mens fem prosent kommer fra Østfold.

«Nå trenger vi jobbvekst»

– Vi ser en oppsving i norsk økonomi og blant norske bedrifter, så det som er viktig nå er å skape flere jobber, sa regiondirektør Roald Gulbrandsen i NHO Østfold til de oppmøtte.

Gulbrandsen holdt et foredrag kalt «Oppsvinget er i gang, nå trenger vi jobbvekst». Under foredraget trakk han frem viktigheten av gaseller for å skape en optimisme i næringslivet.

– Det er en oppsving, men gullalderen er over i norsk økonomi. Vi er i en situasjon der Oljefondet har en lavere avkastning enn det som var situasjonen i 2012. Det er her dere som gaseller kommer inn, det handler om å bringe håp inn i menneskers øyne, sa direktøren i NHO Østfold.

Gulbrandsen fortalte at NHO er svært begeistret for gasellene.

– Dere representerer en gruppe som sier at «dette skal vi klare», sa han.

«Jobb nummer én er å skape flere jobber»

Under foredraget henviste han også til en spørreundersøkelse som viser at gaseller ikke ser på digitalisering som en trussel.

– Innenfor dette området har vi en rekke muligheter, for eksempel nanoteknologi og kunstig intelligens. Jeg vet at flere gaseller allerede er godt i gang med å se på hvorvidt det er potensial for å skape nye arbeidsplasser basert på ny kunnskap om disse områdene, sa han.

Gulbrandsen understreket at jobbveksten vil være krevende.

– Det som blir viktig for NHO er å sørge for at vi har et godt næringslivsklima. Vi må ha et Norge som på alle måter legger til rette for gasellene. Jobb nummer én er å skape flere jobber, så det er spennende å lese om årets gasellebedrifter som teller over 70.000 ansatte, fortalte han fra scenen.(Vilkår)