– Vi må gjøre Norge mer tilgjengelig gjennom en direkterute mellom Norge og Kina. Da må norske myndigheter gjøre sitt for at flere norske flyselskaper får tilgang til russisk luftrom. Direkteruter med Kina vil øke tilstrømmingen av kinesiske turister og reisende fra andre asiatiske land til destinasjoner i hele Norge, sier Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv.

Sammen med statsminister Erna Solberg (H), utenriksminister Børge Brende (H) og næringsminister Monica Mæland (H) reiser Devold og tidenes største norske delegasjon med representanter fra norsk næringsliv på statsbesøk til Kina denne uka.

Det er bare SAS av de skandinaviske flyselskapene som har anledning til å fly den korteste veien til Asia over Russland i dag. Bakgrunnen er en avtale fra 1956 mellom de skandinaviske landene og Russland. Direkterutene som er etablert i Skandinavia, går ikke til norske flyplasser, men til svenske og danske.

– Det handler om å sikre like rammebetingelser for norske og utenlandske flyselskaper som betjener norske flyplasser. Dagens praksis med direkteruter til våre konkurrerende naboland utgjør en betydelig konkurranseulempe for Norge. Det gjør oss mindre attraktive for asiatiske turister som ønsker å fly direkte, sier Krohn Devold.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump forlot rommet før han fikk signert
USAs president Donald Trump forlot møtet med pressen før han fikk skrevet under på presidentordrene han var kommet for å signere.
00:35
Publisert: