NHST Media Group kjøper seg opp til over 90 prosent av aksjene i Norges ledende ukeavis. Siden høsten 2013 har selskapet eid 49 prosent av Morgenbladet, med opsjon til å kjøpe resten innen utgangen av 2016.

Flytter inn hos DN

NHST eier også Dagens Næringsliv, og begge holder til i lokaler i Christian Krohgs gate i Oslo. Hit flytter også Morgenbladet i påsken.

Les også: Dagens Næringsliv inn i Morgenbladet

Konserdirektør Gunnar Bjørkavåg sier oppkjøpet er viktig for NHSTs ambisjoner om å styrke seg inn mot det norske lesermarkedet for kvalitetspublikasjoner.  

- Morgenbladet er en meget god ukeavis, hvor vi nå løfter det digitale tilbudet, sier Bjørkavåg som legger til at Morgenbladet skal videreføres som en selvstendig publikasjon. 

-Viktig for annonsørene

- Kommersielt utfyller Dagens Næringsliv og Morgenbladet hverandre godt i lesermarkedet.  Dette er viktig for annonsørene.  Samarbeidet har også gitt en bedre felles kostnadseffektivitet, sier konserndirektøren.

Morgenbladets redaktør Anna B. Jenssen. Foto: Gorm K. Gaare
Morgenbladets redaktør Anna B. Jenssen. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)
 

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet mener NHST arbeider langsiktig og tror på kvalitetsjournalistikk.

- Vi er glade for at Morgenbladet med dem har fått en trygg havn, med eiere som vil satse på avisen og utvikle den videre, sier hun.

Les også: Klassekampen med rekordvekst

Fritt Ord selger seg ned

De andre eierne Stiftelsen Fritt Ord og Forlagskonsult as selger seg dermed videre ned og blir etter oppkjøpet sittende med 4,5 prosent av aksjene hver.

- Etter et drøyt tiår med eierskap til Morgenbladet, mener Stiftelsen Fritt Ord at den nye hovedeieren byr på svært gode utviklingsmuligheter for Morgenbladet fremover, og vil bidra til å føre den store suksessen til ukeavisen videre, sier direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord.

Morgenbladet er Norges eldste riksavis, etablert i 1819 av boktrykker Niels Wulfsberg. Den har en lang og broket historie og den har nær avgått ved døden flere ganger, for så å gjenoppstå. Siden Fritt Ord og Forlagskonsult kom inn som majoritetseiere i 2003 har Morgenbladet hatt en betydelig vekst, fra opplag på 7000 i 2003 til 29.300 i 2014.

I 2015 hadde Morgenbladet 110.000 lesere ukentlig, en omsetning på 63 millioner kroner og et foreløpig driftsresultat på 3,9 millioner kroner. Avisen har 34 medarbeidere.

 

 

Se på DNTV: Dette er verdens rikeste

Dette er verdens rikeste
De har så mye penger som de fleste bare kan drømme om. Forbes har nylig sluppet sin årlige liste over verdens rikeste mennesker. Og for det 17. gang toppes den av Microsoft-grunnlegger, Bill Gates.
01:12
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.