JP Morgan må punge ut med ni milliarder dollar for å rydde opp i balansen til den kriserammede finanskjempen Bear Stearns, som de nå tar over.

Det er 50 prosent mer enn de tidligere hadde estimert, og kommer på toppen av prislappen på 1,5 milliarder dollar som de betaler for selskapet, skriver Financial Times.

Optimistisk toppsjef
 Ifølge JP Morgans toppsjef Jamie Dimon er det Bear Stearns tap hittil i år i tillegg til dårlige eiendeler i porteføljen, som driver kostnadene opp. Dimon er imidlertid fortsatt optimistisk med tanke på oppkjøpet, men sier at fremtiden får vise om oppkjøpet blir en suksess eller ikke.

Økningen i kostnadene understreker utfordringene som ligger i et oppkjøp som ble avgjort etter bare to dager med samtaler, og etter press fra myndighetene som var redde for at en kollaps i Bear Stearns kunne føre til en global finanskrise, skriver Financial Times.

Sinna ansatte
I oppkjøpssituasjoner er det vanlig å gjøre en due diligence, eller en grundig selskapsgjennomgang, slik at man ikke får så mange overraskelser.

JP Morgan måtte heve budprisen fra to dollar per aksje til ti dollar aksjen, for å dempe investorenes og de ansattes sinne mot avtalen.

Les også: Bear Stearns kan bli fem ganger dyrere

Men kostnaden på ni milliarder dollar kan faktisk bli enda høyere. Ifølge Dimon kommer det endelige tallet til å avhenge av hvor mye annet rot de finner i Bear Stearns-balansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.