Demonstrasjonen var den første større nasjonale protesten mot kanalplanen som småbøndene frykter skal frata dem landet deres og vil forurense landets største innsjø.

Det har vært en rekke lokale protester.

«Nei til kanalen» og Ut med kineserne» var noen av slagordene de ropte, med referanse til det Hongkong-baserte selskapet som har fått oppdraget med å bygge kanalen og drive den i 100 år.

Dette prosjektet vil bare «fylle kinesiske lommebøker», sier småbonden Darling Cruz, mens andre demonstranter malte slagordet «Ortega selger hjemlandet vårt» på fortauet.

Ortega er president Daniel Ortega, som sier at kanalen vil skape arbeidsplasser og bidra til å dempe fattigdommen i et av Latin-Amerikas fattigste land.

Anleggsarbeidet på kanalen, som beregnes å koste 50 milliarder dollar og skal konkurrere med Panamakanalen, starter etter planen senere denne måneden.

Les også:
Tetter «spritslusa»
- Her bodde 13 bilvaskere
Leiligheter blir inntil 400.000 kroner billigere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.