Nicolai Tangen skrev torsdag i en oppdatering på sin egen Linkedin-profil at han dagen før avla en positiv koronatest etter å ha følt seg litt dårlig. Symptomene er milde, skriver Tangen.

– Dette betyr at jeg nå er isolert i leiligheten min i Oslo, hvor jeg vil jobbe hjemmefra de neste par ukene.

Oljefondssjefen skriver at han ikke er sikker på hvor han ble smittet.

– Norges Banks gode rutiner vil følges, og noen av mine nærmeste kolleger som har vært i møter med meg er blitt satt i karantene. Tilbakemeldingene så langt er at alle føler seg bra. Alle som har vært i kontakt med meg har allerede blitt informert. Hold dere trygge! skriver Tangen.

Toppene i karantene

Like etter meldingen om at Nicolai Tangen hadde testet positivt på korona, kunne Norges Bank bekrefte at sentralbanksjef Øystein Olsen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen er i karantene.

– Smittesporing ble iverksatt umiddelbart etter at prøvesvaret forelå. Norges Bank-medarbeidere som Tangen har vært i nærkontakt med, er satt i karantene. Dette omfatter blant andre sentralbanksjef Øystein Olsen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen. Hendelsen påvirker ikke Norges Banks evne til å utføre sine oppgaver, og virksomheten vil gå som normalt også i den perioden sentrale medarbeidere er i karantene, sier pressekontakt Marthe Skaar i Norges Bank Investment Management (Nbim), som forvalter Oljefondet.

Tre personer i fondets ledelse er i karantene, inkludert nestleder Trond Grande. Skaar vil ikke si hvem den tredje personen er.

Her ankommer oljefondssjefen første dag på jobb i Norges Bank – på elsparkesykkel
Nicolai Tangen tiltrådte i NBIM 1. september.
02:18
Publisert:

Ut mot Norges Bank

Byrådsleder Raymond Johansen er ikke imponert over hvordan Norges Bank praktiserer påbudet om hjemmekontor i Oslo, som ble forlenget torsdag.

– Dette viser hvor viktig det er å praktisere hjemmekontor så mye som mulig. Dersom de hadde hatt hjemmekontor hadde kollegene unngått karantene, sier Johansen til DN og legger til:

– Jeg vil ikke sette meg til doms over Norges Bank og Oljefondets ledelse. De kan ha gode grunner til å måtte være på kontoret. Men jeg som byrådsleder og hele min stab har nå i flere uker hatt hjemmekontor, og bare vært på Rådhuset ved noen få anledninger. For eksempel når vi har hatt pressekonferanser og ett ukentlig møte med byrådet, der vi har sørget for over to meters avstand til hverandre. Da tror jeg at det må være mulig å få det til i Norges Bank også.

– Norges Bank tar sitt samfunnsansvar med stort alvor, og har fortløpende implementert alle smittevernregler og fulgt opp myndighetenes anbefalinger. Våre møter gjennomføres i hovedsak på video, og alle fysiske møter blir gjennomført med to meters avstand. Noen medarbeidere har likevel blitt sendt i karantene ut fra myndighetenes kriterier, mens andre har gått i selvvalgt karantene av preventive hensyn, sier pressekontakt Marthe Skaar i Oljefondet.

1. september tok Nicolai Tangen over som sjef for Oljefondet, etter flere måneder med massiv medieoppmerksomhet rundt hans ansettelse.

Tangen ble nødt til å selge seg ut av sitt eget forvaltningsselskap, Ako Capital, for å kunne tiltre som oljefondssjef. Deler av sin privatformue på nær åtte milliarder kroner måtte Tangen plassere i banken.

Møtte departementstopper

Ekspedisjonssjef Espen Erlandsen og finansråd Hans Henrik Scheel i Finansdepartementet, møtte bankledelsen forrige uke.

– De er ikke satt i karantene, fordi smittevernreglene om god avstand ble overholdt. Departement har vært i møte med Norges Bank-ledelsen i løpet av de siste ukene. Det siste møtet fant sted onsdag 18. november, sier seniorrådgiver Bjørnar Angell i Finansdepartementet.

– Hvor alvorlig er det at tre nøkkelpersoner i Norges Bank er i karantene?

– Norges Bank har bekreftet at dette ikke vil påvirke bankens evne til å utføre sine oppgaver, og at virksomheten vil gå som normalt. Vi legger for øvrig til grunn at ansatte i Norges Bank følger de til enhver tid gjeldende smittvernsregler.

Tangen delte denne uken et bilde på Linkedin av seg selv av tidligere alpinstjerne og nå investor Aksel Lund Svindal, der de i forrige uke nøt en «koronavennlig» kaffe og diskuterte blant annet hvordan bli en verdensmester og forbli på toppen. Bildet er tatt på kontoret til Tangen i Norges Banks lokaler.

Det er uklart om Svindal er rammet av karantenereglene. DN har forsøkt å få kontakt med Svindal, uten å lykkes.

Karantenereglene sier at man skal i karantene dersom man har vært i nærkontakt med en smittet innen 48 timer før vedkommende fikk første symptom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.