Nissan IDS Concept heter denne bilen som skal vise Nissans visjoner om fremtiden.

-Nissans kommende teknologi vil revolusjonere forholdet mellom bil og fører, samt fremtidig mobilitet, sa Carlos Ghosn, president og CEO hos Nissan i forbindelse med avdukningen under bilutstillingen i Tokyo.

Bilen er selvsagt en elbil, men med en rekke selvkjørende egenskaper. I august 2013 sa Ghosn at Nissan planlegger å innføre autonom kjøreteknologi på flere biler innen 2020 og denne bilen er et steg i den retningen.

-Nissan Intelligent Driving forbedrer førerens evne til å se, tenke og reagere. Teknologien kompenserer for menneskelige feil, noe som forårsaker over 90 prosent av alle bilulykker. Dette gjør kjøringen sikrere, renere, mer effektiv og morsommere, sier Ghosn i følge en pressemelding fra bilprodusenten. 

I kjøreprogrammet «Piloted Drive» overlates kjøringen til bilen, som vil imitere førerens stil og preferanser. Da vil også rattet trekkes inn mot midten av instrumentpanelet, og de fire setene vil rotere innover for å gjøre samtaler enklere. I «Manual Drive» er det føreren som kjører bilen, men i faresituasjoner vil Nissan IDS Concept assistere føreren for å unngå en kollisjon.

-Det handler om å gi føreren flere valgmuligheter og bedre kontroll i alle situasjoner. Og føreren vil fortsatt være det viktigste innen vår teknologiske utvikling, sa Carlos Ghosn under pressekonferansen. 

Nissan lover også lenger rekkevidde på elbilene, i konseptbilen sitter det et 60 kWt-stort batteri. Rekkevidden er ikke oppgitt, men batteriet er akkurat dobbelt så stort som den nye Leaf som skal kunne gå inntil 25 mil på en lading.

-Vår nullutslippstrategi er sentrert rundt elbiler. Vi søker å forbedre drivlinjeteknologiene for elbiler, slik som motorer, batterier og omformere, noe som gjør at vi kan masseprodusere og markedsføre elbiler som tilsvarer eller er bedre enn bensindrevne biler, sa Executive Vice President, Hideyuki Sakamoto, under Nissans årlige aksjonærmøte i juni.

Les også: Ekte Zoom-Zoom fra Mazda

Se video fra da DN prøvde den nesten selvkjørende nye Tesla:

Nå styrer Teslaen (nesten) selv
Tesla Model S P90D er ikke bare latterlig rask, den kan også nesten kjøre selv.
01:43
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.