Nissan ser seg nødt til å tilbakekalle 3,8 millioner kjøretøyer fordi airbagen på passasjersiden kan komme til å svikte ved en kollisjon.

Den japanske bilprodusenten opplyser at de aller fleste bilene som tilbakekalles, er i Nord-Amerika. Det dreier seg om modeller fra 2013 til 2017, deriblant enkelte Nissan Altima, Leaf, Maxima, Murano, Pathfinder, Sentra og Rogue.

Det mulige airbagtrøbbelet skyldes en defekt i setesensoren. Det gjør at bilene muligens ikke klarer å registrere når det sitter noen i passasjersetet, noe som i sin tur kan føre til at airbaggen ikke utløses hvis bilen krasjer.

Nissan opplyser lørdag at de er i ferd med å utvikle en løsning og skal varsle bilforhandlerne i mai. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Politiet: Uvisst hvor mange mennesker som faktisk er funnet

- Et veldig upopulært helikopter blant Nordsjøen-ansatte

Facebook-aksjonær saksøker selskapet

Se DNTV:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: