Den amerikanske presidenten mener at prisen er vel fortjent.

– Nobelkomiteen tok den rette beslutningen ved å ønske velkommen den utrettelige innsatsen han har gjort for å bringe en rettferdig og vedvarende fred til Colombia, sier Obama.

– Denne prisen er en anerkjennelse av president Santos' stødige og modige lederskap gjennom år med vanskelige forhandlinger.

Flere reagerte med undring da Nobelkomiteen i 2009 valgte å gi fredsprisen til Obama, bare måneder etter at han ble innsatt som president.

Årets fredspris, som ble kunngjort fredag, var også overraskende. Flere har reagert på at den ikke ble delt mellom regjeringen og den andre parten i fredsforhandlingene, FARC-geriljaen. I tillegg ble prisen delt ut kun dager etter at det colombianske folket stemte ned fredsavtalen som Santos hadde forhandlet fram.

– Den demokratiske avstamningen denne uken er en påminnelse om at det fortsatt gjenstår arbeid for å oppnå den framtiden som president Santos og så mange innbyggere anstrenger seg for, sier Obama. (©NTB)

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Nina Jensen: – Statsbudsjettet er en gavepakke til bilistene.
Nina Jensen er kritisk til statsbudsjettet som hun mener mangler et grønt skifte.
01:33
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: