Genel Energy venter å motta en ytterligere betaling for sine oljeeksporter fra irakisk Kurdistan fra de regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) i løpet av én til to måneder.

Det sa Genels administrerende direktør Tony Hayward i et intervju med Bloomberg News onsdag.

Venter faste betalinger

Genel-sjefen gjentok videre at han venter at en mekanisme for faste eksportbetalinger fra KRG til de oljeproduserende selskapene i regionen vil komme på plass i løpet av året.

Tror på konsolidering

Ellers sa Hayward at det «definitivt» vil bli konsolideringsmuligheter i regionen i løpet av de kommende seks til tolv månedene. Dette betyr at Genel vil kunne se på både kjøp og salg av eiendeler.

Dagen etter Haywards uttalelser, opplyste Iraks finansdepartement, ifølge Reuters, at landets regjering har gjennomført en ny budsjettoverføring til KRG på om lag 455 millioner dollar for mars.

Ifølge departementet, er overføringen bevis på at Iraks regjering overholder oljeavtalen de har inngått med KRG.

I mars mottok KRG budsjettoverføringer på 420 millioner dollar fra Iraks regjering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.