De kurdiske selvstyremyndighetene i Nord-Irak (KRG) vurderer å kansellere oljeavtalen med regjeringen i Bagdad, samtidig som partene ikke har klart å komme til enighet om hvordan fordelingen av oljeinntektene fra regionen skal skje.

Det skriver nettstedet Ekurd søndag.

Den kurdiske blokken i parlamentet er nå i samtaler med KRG for å diskutere de aktuelle problemene, blant annet at Bagdad ikke vil betale de 17 prosentene av statsbudsjettet som egentlig skal gå til kurderne, som følge av at kurderne angivelig ikke har eksportert nok olje i henhold til avtalen fra desember.

- Blant alternativene er annullering av oljeavtalen, trekke seg ut av regjering, og stanse samarbeidet for frigjøring av byen Mosul [fra opprørsgruppen IS], sier talperson for den kurdiske blokken i parlamentet, Qader Khuder, ifølge Ekurd.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.