Rakettene skal ha blitt sendt ut over havet, og hendelsen blir tolket som et forsøk på å vise muskler i forbindelse med G20-toppmøtet i Hangzhou i Kina. Oppskytingen ble gjennomført kort tid etter at Sør-Koreas president Park Geun-hye og Kinas president Xi Jinping hadde gjennomført møter. Kina er nordkoreanernes viktigste økonomiske samarbeidspartner og landets nærmest eneste allierte.

Rakettene ble skutt ut i Japanhavet fra et område som heter Hwangju, ved 5-tiden mandag morgen norsk tid. Det er ikke kjent hvilken type rakett det var som ble skutt, men Sør-Korea planlegger å gjennomføre analyser av hendelsen.

Nord-Korea har sendt opp en rekke ballistiske missiler de siste ukene, og en oppskytning i slutten av august ble fordømt av et samlet sikkerhetsråd i FN med støtte fra Kina.

Oppskytingen i august var en prøveoppskyting av et ballistisk missil fra en ubåt. Raketten fløy om lag 500 kilometer og inn i Japans luftovervåkingssone, noe som skapte sterke reaksjoner både fra japanerne, Sør-Korea og USA. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.