– Dette er første gang et missil fra Nord-Korea ble skutt opp fra en ubåt og inn i vår luftforsvarssone, sier Abe til kringkasteren NHK.

Nyhetsbyrået Yonhap meldte onsdag morgen lokal tid om at Nord-Korea nok en gang har gjennomført en prøveoppskyting. Ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, fløy missilet om lag 500 kilometer etter å ha blitt skutt opp fra den nordkoreanske østkysten.

USA sier de fordømmer det de beskriver som kommunistregimets siste «provokasjon».

– Denne provokasjonen fører bare til et økt ønske fra det internasjonale samfunnet om å reagere på DPRKs (Nord-Koreas) forbudte aktivitet, inkludert å realisere de gjeldende sanksjonene fra FNs sikkerhetsråd, sier Pentagon-talsmann Gary Ross.

Trusler

Prøveoppskytingen, som fant sted klokken 4.59 onsdag morgen, kommer etter økt spenning mellom Nord- og Sør-Korea.

Nordkoreanerne har truet med «hevn» på grunn av Sør-Korea og USAs felles militærøvelse som startet denne uken. Kim Jong-uns regime har fordømt denne øvelsen og hevder den innebærer forberedelser til et atomangrep og invasjon av Nord-Korea. Dette avvises av både Seoul og Washington.

Nord-Korea har dessuten varslet at enhver krenkelse av landets territorium vil resultere i et forebyggende atomangrep.

Flere oppskytinger

Rakettesten skjer tre uker etter at regimet i nord gjennomførte sin forrige prøveoppskyting. Landet har flere ganger i løpet av sommeren trosset FNs sanksjoner og sendt en rekke missiler ut i sjøen.

Pentagon opplyser at missilet ble skutt opp i nærheten av byen Sinpo, og at det landet i sjøen omtrent 500 kilometer fra Nord-Koreas kyst. Dermed har raketten fløyet betydelig lenger enn ved lignende tester de siste månedene.

De nåværende FN-sanksjonene mot Nord-Korea er de tøffeste landet er blitt ilagt noensinne. De innebærer blant annet et forbud mot å kjøpe kull, jern og andre mineraler fra Nord-Korea. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

– Tilbake til at det fundamentale styrer

- Den viktigste grunnen til at det har gått så svakt

- Markedene vil lete med lys og lykte  

 

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 

Anbefalt av DNtv:

 

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.