Søndag 7. februar blåste landet i internasjonale advarsler og skjøt opp en satellitt. Washington og Seoul med flere anser oppskytningen som en ulovlig missiltest og ber om internasjonale sanksjoner mot Nord-Korea.

Det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået skriver at landets statsbærende arbeiderparti, lørdag avholdt en bankett for til ære for vitenskapsmenn, forskere og andre som bidro til rakettoppskytingen. Kim og hans nærmeste støttespillere var til stede.

Selvtillit og mot

– Dette er et tydelig signal våre fiender som forsøker å bremse vårt lands utvikling, sa Kim i en tale hvor han snakket om hvordan oppskytningen har gitt landet ytterligere selvtillit og mot, melder KCNA mandag.

Kim sa at det ble bestemt at raketten skulle skytes opp da man så hvor desperate vesten var etter å «kvele» Nord-Korea og han oppfordret til flere oppskytninger i fremtiden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Japan innfører sanksjoner mot Nord-Korea

 
Sterke reaksjoner på Nord-Koreas rakettoppskyting

Russland fordømmer Nord-Koreas rakettoppskyting

Følg markedsutviklingen på DN Investor.