Finnmark fylkeskommune vedtok i juni at det skulle føres samtaler med Troms og Nordland om en sammenslåing av fylkene. Nordland ønsker ikke å være med på disse samtalene, så nå har Finnmark valgt å fortsette samtalene med Troms.

I mars sa Troms fylkeskommune ja til å ta kontakt med Finnmark og Nordland fylkeskommuner for å følge opp oppfordringen fra Kommunal- og moderniseringsministeren om nabosamtaler.

Finnmark fylkeskommune skal nå gjennomføre en egen utredning av en sammenslåing med Troms, og se på eventuelle konsekvenser av en sammenslåing.

Fylkestinget i Finnmark vil behandle utredningen i desember 2016. Troms skal i tillegg gjennomføre sin egen utredning om ei eventuell sammenslåing. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: