Det nye flyselskapet FlyViking AS la inn bud på til sammen fem ruteområder, men alle ble avvist.

– Dette skyldes at selskapet ikke har gyldig lisens som dekker operasjonene spesifisert i tilbudet, opplyser Samferdselsdepartementet.

– 30 dager til

Ifølge Nord24 la FlyViking inn det laveste anbudet på rutene i Nord-Troms og Finnmark. Prisen var 972,5 millioner. mot Widerøes anbud på 1.030 millioner kroner.

– Vår manglende dokumentasjon vil være i orden i løpet av kort tid. Her kunne den norske staten gitt oss 30 dager til og spart 100 millioner, sier direktør Ola Giæver jr.

Han mener anbudskonkurransen bør avlyses og gjennomføres på nytt. Direktøren begrunner det med at konkurransen i det norske flymarkedet er fiktiv – og at prisingen i de ulike områdene ikke er i overensstemmelse med avstandene som flys.

Høyere pris

Danish Air Transport la inn bud på tre ruter til og fra Tromsø, men deres bud vant ikke fram fordi de ville ha bedre betalt av staten enn det Widerøe krevde.

– Nord-Norge er på grunn av lange avstander en landsdel som er spesielt avhengig av luftfart. Gjennom tildeling av nye kontrakter på de regionale flyrutene i Nord-Norge sikrer regjeringen et godt og markedstilpasset flytilbud i disse regionene, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Han opplyser at sikkerheten skjerpes fordi det nå stilles krav om trykkabin på fire ruter der det tidligere ikke har vært stilt krav om dette.

Gledelig dag

– Dette er en svært gledelig dag for oss i Widerøe, sier administrerende direktør Stein Nilsen.

– Dette var en viktig avklaring for driften vår de neste fem årene, og det er mange medarbeidere som i dag er både glad og lettet. Vi skal nå vise oss den tilliten som er gitt oss, verdig. Vi vil fortsette å utvikle kvaliteten i selskapet, slik at vi skal kunne levere et stadig bedre reisetilbud til folk i hele Norge, fortsetter han.

Les også:
– Det er en uhorvelig arroganse i dette
Xi advarer: - Farlig periode for verdensøkonomien
Nå inntar bloggeren styrerommet dn+

DNtv anbefaler:

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

DNs podkast Finansredaksjonen: Derfor når oljeprisen 60 dollar. Hør DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus fortelle DN-kommentatorene Bård Bjerkholt og Thor Christian Jensen hvorfor han tror Opec vil lykkes denne gangen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.