Norge, Sverige, Finland og Danmark vil omsette it-tjenester for nesten 135 milliarder kroner i 2008. Ifølge Computerworld.dk er dette en økning på fem prosent i forhold til ifjor.

Analyseselskapet Gartner, som står bak rapporten, mener de dominerende tjenesteområdene i år vil være innen utvikling og integrasjon, der det vil omsettes for omtrent 42 milliarder kroner.

Selskapet tror også outsorcing vil vokse raskt, i takt med at it-selskapene skaffer seg kontrakter som går på infrastruktur og administrasjon av applikasjoner.

Størst og minst
Det er likevel noen som kommer til å dra inn mer penger enn andre. Ifølge det danske nettstedet er det Sverige som har det største markedet for it-tjenester, med en omsetning i 2007 på 54 milliarder kroner alene.
Til sammenlikning tror Gartner at Danmark, som har det minste markedet, vil dra inn 25 milliarder i år.

- Norden er et lite, men teknologisk avansert marked. Det gjør regionen til et godt test-marked for resten af Europa, sier Gartner-analytiker Susanne Karlsson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.