Europris indikerer en kurs på 43 til 53 kroner pr aksje i forbindelse med den planlagte børsnoteringen av selskapet på Oslo Børs. skriver TDN Finans.

Nordic Capital og visse andre aksjonærer planlegger å selge mellom 40,3 og 65,2 millioner aksjer, noe som tilsvarer 24,3 og 39,3 prosent av aksjene. Ved siden av dette venter selskapet å få et bruttoproveny på 850 millioner kroner ved å utstede mellom 16 og 19,8 millioner nye aksjer.

Inntektene vil brukes til å betale en innløsningsbeløp for eksisterende preferanseaksjer, betale eksisterende lån til aksjonærer og betale for deler av transaksjonskostnadene.

Videre opplyses det at tilretteleggerne kan tildele inntil 15 prosent det samlede antallet aksjer som tilbys for å dekke eventuell overtildeling.

Det er ventet at Europris og Nordic Capital vil bli enige med tilretteleggerne om en «lock-up»-periode på 180 dager I tillegg ventes det at enkelte andre aksjonærer vil inngå en lock-up-periode på 12 måneder.

Tilretteleggere er ABG Sundal Collier og Goldman Sachs.

Les også:
Kværner får milliardkontrakt på Johan Sverdrup
Asia i dag: Pusteproblemer for «økonomiske kanarifugler»
Mot skjerpede krav til banker og boligkjøpere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.