I sin nye bok «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», lover Petter Stordalen å gi bort en million kroner til personen som kommer til ham med den neste store businessideen.

- Noen av mine medarbeidere mener at dette er en bok som kan inspirere andre til å starte opp, og at det sånn sett kan føre til flere konkurrenter, skriver Petter Stordalen i boken.

- Den neste ideen kommer ikke fra meg

- Jeg forstår argumentet, men jeg vet allerede at den neste store ideen som forandrer alt ikke kommer fra meg. Den kommer ikke fra Stein Erik Hagen. Ikke Christen Sveaas eller Christian Ringnes. Den kommer ikke fra noen av dem som er født mellom årene 1962 og 1964, skriver han.

Selv er Petter Stordalen god for flere milliarder kroner, og millionen vil for ham være som lommerusk å regne.

Stordalen vil likevel være med på neste runde og bygge opp det neste spennende norske selskapet.

- Mail meg!

Og fordi ideen ikke kommer fra ham selv, vil milliardæren ta i et tak og «gjøre noe».

- Så her er mitt tilbud til deg, som nå sitter og leser denne boken. Send meg ideen din. Send meg planen din. Mailadressen min er pas@choice.no, skriver han.

Med millionen vil Stordalen bli aksjonær i selskapet.

- Du får samme betingelser som jeg anbefaler i denne boken. Naked in, naked out. Med medsalgsrett og Mexican shoot-out i bånn, skriver Stordalen.

En Mexican shoot-out er en avtale om terminering av samarbeid, hvor partene gir forseglede bud om hva de er villig til å selge sin del av aksjene for. Den som har det høyeste forseglede budet vinner, og kjøper taperens aksjer for prisen indikert i taperens bud.

- Og hvis du virkelig skulle trenge det en dag, går jeg ut på gangen for deg, skriver han.

 

Les også:

Strid om ny gårdsskatt dnPlus

– Det er på tide dnPlus

Sa hun var frisk - kjempet mot sykdommen  

Se også:

Dette kjennetegner en kvalitetsdress

Dette kjennetegner en kvalitetsdress
Eier og daglig leder i butikken Il Pantheon, Gianluca Occhiuto, forklarer hvordan du kjenner igjen en dress av god kvalitet.
02:09
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.