To tredeler av befolkningen definerer seg selv som middelklasse, viser en meningsmåling som Synovate har gjort for tidsskriftet Minerva.

Ifølge målingen plasserer mer enn to av tre seg i middelklassen. Flest er det i den øvre middelklassen, med 37 prosent, mens 27 prosent definerer seg som lavere middelklasse.

I hele landet er det bare 28 prosent som kaller seg arbeiderklasse, men det er regionale forskjeller, skriver Klassekampen.

Middelklassen står sterkest i Oslo, der 45 prosent sier de tilhører øvre middelklasse og 21 prosent arbeiderklassen. I Nord-Norge er situasjonen motsatt. 37 prosent sier de tilhører arbeiderklassen og 26 prosent mener de hører hjemme i øvre middelklasse.

Målingen som Synovate har laget for tidsskriftet Minerva viser dessuten at det er langt flere som kaller seg arbeiderklasse innen privat sektor enn innen stat og kommune. Selv blant ufaglærte arbeidere er det flere som sier de tilhører middelklassen enn i arbeiderklassen.

På partinivå viser det seg at Høyre er det partiet der flest definerer seg som øvre middelklasse. 52 prosent av Høyre-velgerne sier de tilhører denne kategorien, mens 16 prosent av Høyres velgere anser seg som arbeidere.

I Frp sier 37 prosent at de regner seg som arbeiderklassefolk, mens i Ap er andelen på 33 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.