Tyskere er mest "underarbeidet" i Europa, men hakk i hæl følger nordmennene, viser en ny undersøkelse som rekrutteringsselskapet StepStone står bak.

Mer enn hver tredje europeer jobber ikke for full kapasitet, og mener de hadde hatt tid til å gjøre litt ekstra i løpet av en arbeidsdag. 28 prosent føler derimot at de er nedlesset i arbeidsoppgaver, mens 37 prosent sier at arbeidsmengden er akkurat passe.

8700 personer fra hele Europa deltok i undersøkelsen.

For lite å gjøre
Nordmenn er tydeligvis ikke de som skal klage mest på tøff arbeidsbyrde: Hele 44 prosent sier at de kunne ha gjort mer, og at de ofte har for lite å gjøre til å holde seg "busy". 40 prosent mener at arbeidsmengden er passe, mens 16 prosent føler at de er overarbeidet.

Blant både dansker og svensker sier 28 prosent at de er overarbeidet. I Belgia er det verst stilt: Der er hele 42 prosent nedlesset i arbeid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.