Det var stor pessimisme da en stor del av taxfree salget forsvant som følge av utvidelsen av det indre marked i EU i 1999. I alt 51 medarbeidere mistet jobben og omsetningen ved taxfree forretningene på Kastrup falt dramatisk. Men hjelpen kom i form av nordmenn på vei ut i verden eller hjem.

Reddet av nordmenn
Ifølge den danske avisen Berlingske Tidende er nordmenn trofaste kunder ved taxfree forretningen ved Kastrup. Også svenskene å finnene er blant de gode kundene, men ingen slår nordmenn på handletur.

- Hver morgen kommer de fra Oslo og skal videre til Brussel, men før de flyr videre kommer de innom her og handler. Og de kjøper full rasjon hver gang, sier salgs- og markedsdirektør Ole Scheibelein i The Nuance Group til Berlingske Tidende.

The Nuance Group driver taxfree butikkene på Kastrup. Scheibelein vil ikke ut med hvor mye taxfree butikkene omsetter for på Kastrup, rent bortsett fra at det vil ta to til tre år før salget er oppe på et 1999 stadie igjen. Berlingske Tidende erfarer at omsetningen ligger et sted mellom 600 og 700 millioner danske kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.