Undersøkelsen, som er utført av Telenor Reseach, viser at nordmenn i alderen 16-35 år strømmer mest musikk via mobil og nettbrett.

Totalt 3.400 Telenor-kunder i land som Sverige, Serbia, Malaysia og Thailand er intervjuet i undersøkelsen. 

Funnene blir understøttet av halvårstallene fra bransjeorganisasjonen Ifpi som slår fast at nordmenn er helt i verdenstoppen på digitalt konsum av musikk.

- Vi er ikke overrasket over at Norge troner på toppen i å strømme musikk på mobilen og nettbrett, sier Wenche Nag, forsker i Telenor Research.

Les også: 

Nordmenn sender Spotify til topps

Platekompaniet danser tettere med Aspiro

Strømming vokser kraftig

Halvårstallene til bransjeorganisasjonen IFPI viser at strømming fortsetter å vokse kraftig i Norge.

Inntektene fra strømming har gått opp med 30 millioner i første halvvår sammenlignet med samme periode ifjor, fra 189 til 219 millioner kroner.

Ifpi-direktør Marte Thorsby sier strømmingen fortsetter å øke kraftig, og at Norge og Sverige er unike i dette markedet på verdensbasis.

- Det er særlig streamingaktørene som nå spiser markedsandeler, mens det fysiske platesalget og nedlasting går tilbake, sier Thorsby.  

Inntektene fra de ulike strømmetjenestene står nå for hele 77 prosent av musikkomsetningen første halvår, mot 66 prosent av omsetningen første halvår 2013.

En av Norges store kommeriselle suksesser etter Aha, er Nico & Vinz. Den populære duoen gjør det stort i USA med hit-singelen «Am I Wrong». Singelen ligger helt i toppen over spilte låter på radio i USA, og mandag gikk singelen til topps på Billboards Pop Songs-liste.

530 minutter musikk

I undersøkelsen oppgir 39 prosent av de norske brukerne at de daglig strømmer musikk på mobilen. Svenskene følger hakk i hæl med 36 prosent.

– Selv om forskerne her har undersøkt en ung aldersgruppe, vet vi også at en stor andel i gruppen over 35 år benytter seg av lytting og nedlasting av musikk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Norges mobilvirksomhet.

Mest populære chat-app

Undersøkelsen viser også at Facebook messenger er den mest populære chat-tjenesten i Norge. 39 prosent oppgir at de bruker denne applikasjonen daglig til å kommunisere med venner og familie.

– Mobilsurfere i Thailand og Malaysia bruker chat-tjenester langt mer enn nordmenn. 81 prosent bruker chat-applikasjoner i disse landene daglig mot 57 prosent av nordmennene, sier Bjørn Ivar Moen. 

Les også:

Spotify blir gratis på Windows-telefoner

Dette får to konsekvenser for boligmarkedet  

Slik føles Iphone 6  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.