Ingen av de evakuerte kom til skade, ifølge en pressemelding fra det danske energiselskapet Dong Energy. Redningsaksjonen bekreftes også av det danske forsvaret.

– Vi fikk beskjed om at et installasjonsfartøy ble slept, og at tauet til slepebåten røk, opplyser forsvarets operasjonssenter.

Det ble sendt et redningshelikopter ut til fartøyet, samtidig som man forsøkte å gjenopprette forbindelsen mellom fartøyet og slepebåten. Dette lyktes ikke, og rundt klokka 1.30 ble besetningen på 15 evakuert.

I etterkant gikk installasjonsverktøyet, med navn «Sea Worker», på grunn et par kilometer utenfor kysten av Jylland. Det er ingenting som tyder på at det lekker olje fra skroget.

Ifølge Dong Energy brukes fartøyet til installasjon av vindmøller, og det var på vei fra Esbjerg til Frederikshavn. Fartøyet har en plattform med fire bein som kan forlenges og settes ned i vannet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.