Helikoptrene kan igjen lande på Gudrun-plattformen, ett år etter at flyginger til plattformen ble stanset på grunn av sprekker i helikopterdekket.

For første gang siden i mars i fjor lander det onsdag et Sikorsky-helikopter på Statoil-plattformen, melder Stavanger Aftenblad.

Reparasjonen av helikopterdekket har kostet 80 millioner kroner.

– Det er ventet at det første helikopteret lander klokken 11 onsdag. Det er vi veldig fornøyd med, og det skal være godt å få vårt eget helikopterdekk tilbake i bruk, sier pressekontakt Morten Eek i Statoil til avisa.

Les også: Oljeserviceselskap kutter nye 700

Helikopterdekket på plattformen ble stengt etter at det ble observert ulyd i forbindelse med en helikopteravgang. Undersøkelser avdekket at det var svakheter i bærekonstruksjonen under dekket.

Siden den gang har helikoptrene til Gudrun måttet lette og lande på boreriggen West Epsilon, som er knyttet til plattformen med gangbro.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Korrupsjonsbekjemper trekker seg etter Panama-avsløringene

Sterkeste marspriser på et tiår - men to ting bekymrer

Panama-lekkasjene: Vurderer Wærsteds rolle  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- DNB er ulne i sine forklaringer
DNs kommentator Bård Bjerkholt mener DNB ikke har lykkes med å forklare hvorfor de har tilbudt kunder å søke tilflukt i et skatteparadis.
02:15
Publisert: