- Vi er på vei med samtlige nødetater etter melding om en helikoptertstyrt i Turøy-området. Alle er satt i alarmberedskap, sier en svært kortfattet Morten Kronen, operasjonsleder i Vest politidistrikt til BT.no.

CHC Helikopter Service bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det er ett av deres helikoptre som er involvert i ulykken.

- Vi bekrefter at ett av deres helikoptre har vært involvert i en ulykke, sier CHCs pressekontakt Claus Sonberg til DN.

Politiet opplyser til TV 2 at de så langt ikke har funnet tegn til overlevende etter helikopterstyrten.

Stavanger Aftenblad melder at Hovedredningssentralen bekrefter at helikopteret som styrtet kom fra Gullfaks og var på vei inn til Flesland og det var 11 passasjerer ombord. Det er Statoil som opererer Gullfaks-feltet.  Statoil skriver i en pressemelding at det har mobilisert sin beredskapsorganisasjon.

Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen, der Statoil er operatør. Foto:
Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen, der Statoil er operatør. Foto: (Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil)
 

Det har så langt ikke lykkes DN å få kontakt med Statoil.

Først ble det meldt at helikopteret var på vei til Bragefeltet der Fred. Olsen-riggen «Borgland Dolphin» borer for Wintershall. Fred. Olsen-selskapet Dolphin Drilling henviste Dagens Næringslivs spørsmål om ulykken til operatøren Wintershall. 

- Det var ikke et helikopter som var på vei ut til et felt drevet av Wintershall, og det var ikke et helikopter som var på vei til "Borgland Dolphin", sier pressekontakt Verena Sattel i Wintershall til Dagens Næringsliv

Helikopteret som har styrtet ved Turøy er totalhavarert, opplyser Hovedredningssentralen. Det skal ligge folk i vannet ved ulykkesstedet, melder TV2, men det kan ikke Hovedredningssentralen bekrefte.

– Vraket er observert, sier Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen til NRK klokken 12.10.

– Jeg har nå fått oppdaterte tall fra Luftfartsverket om at det var 11 pluss 2 personer om bord, opplyser operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Et redningshelikopter er sendt fra Sola til området og alle nødetater er på vei til ulykkesstedet.

På holme

Øyenvitner forteller at det er snakk om et stort helikopter som brukes til å frakte ansatte til sokkelen. Det skal ligge på en holme øst for Turøy.

- Jeg hørte et enormt smell, sier en kvinne som er i nærheten.

- Jeg så ikke selv da det datt ned, men hørte en rar lyd, og så kom smellet, sier hun til BT.

Lufthavnsjef Aslak Sverdrup sier de har slått full utrykning på Bergen lufthavn Flesland.

- Vi holder å sette sammen krisestab nå. Jeg kjenner så langt ingen detaljer om flygningen, sier Sverdrup.

Et vitne til ulykken forteller VG om en voldsom eksplosjon rundt 1000 meter unna huset hennes.

– Vi gikk ut av bilen, så kom mannen min løpende. «Flytt dere, flytt dere», ropte han og sa at rotorbladene kunne komme mot oss. Så hørte vi en voldsom eksplosjon, sier Rebecca Andersen til VG.

– Før ulykken så vi at helikopteret vinglet og at rotorbladene kom fykende i luften.

Et øyenvitne sier til NRK at flere ser ut til å være berget på land. Det ryker kraftig fra helikopteret, og det er meldt om personer i sjøen.

DN kommer tilbake med mer.

 

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Ingen Telenor-ansatte har vært delaktig i korrupsjon

Halverte marginer for Røkkes oljeselskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.