Tallene kommer fram i en undersøkelse utført for Bergens Tidende og fagforbundet Industri Energi.

I tillegg til uønskede hendelser, sier nærmere halvparten at de har opplevd frykt eller ubehag ved turene.

Lynnedslag, fall i luften, returer på grunn av varsellamper, løsnet metallspon og dører som har falt av, er blant hendelsene som er rapportert.

Helikopteret som styrtet på Turøy 29. april, var en Super Puma av modellen EC225, Havarikommisjonen har klassifisert ulykken som en teknisk ulykke. De som har fløyet med denne typen helikopter har generelt svart mer negativt enn andre.

Om mulig, kunne 70 prosent av dem som ble spurt tenkt seg å reservere seg mot å fly med Super Puma.

Sikorskys S-92 er helikopteret som får mest positiv tilbakemelding fra de spurte. Samtidig svarer 94 prosent at de har stor eller svært stor tillit til pilotene.

Undersøkelsen er utført i juni blant fagforbundet Industri Energis medlemmer i oljenæringen som har fløyet de siste 12 månedene. Resultatene er regnet ut basert på svar fra 3.445 personer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.