Mens boligmarkedene i flere land fortsatt ikke har kommet til hektene etter finanskrisen, er det andre som har gått klar av den store nedturen.

Blant disse er Canada, Belgia, New Zealand og Norge, som i dag topper listen over verdens mest overprisede boligmarkeder, ifølge en analyse utført av Deutsche Bank, skriver The Wall Street Journal.

Ifølge Deutsche Bank er boligprisene i Canada med byer som Toronto, Montreal og Quebec, 60 prosent over det historiske snittet målt opp mot leiepriser og gjennomsnittsinntekt.

I Norge er boligprisene på sin side nærmere 50 prosent over historisk snitt, viser analysen.

I andre enden av skalaen finner man Japan, Korea, Tyskland og Hellas, med USA på en femteplass, en refleksjon av at befolkningen i landene har større insentiver av å spare enn bruke, ifølge WSJ.

Over/underprisede boligmarkeder

Les også:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.