Billige flybilletter og usikre værutsikter – Norge er fortsatt det mest populære reisemålet for nordmenn om sommeren. Det kommer fram i en måling som er utført av Sentio for Nationen.

I spørreundersøkelsen svarer fire av ti at de skal tilbringe hele sommerferien i sitt eget land. To av ti velger både utenlandsferie og Norgesferie, mens drøye tre av ti planlegger å legge hele ferien utenfor Norges grenser.

Direktør i NHO Reiseliv, Bjørn M. Bjerke, er fornøyd med tallene.

– For verdiskapningen i Norge er det svært positivt at flere ønsker å feriere i Norge enn i utlandet. Vi har hatt vekst i det norske markedet i flere år og det er satt inn ressurser for å markedsføre norske reisemål i Norge. Satsingen har gitt positive resultater, sier han.

Ifølge Innovasjon Norges turistbarometer tror 57 prosent av reiselivsaktørene på vekst i år.

I distriktene er ikke optimismen like stor, etter et svakt 2010.

– I fjor så vi en positiv vekst i sentrale strøk, men distriktene sliter, både når det gjelder norske og utenlandske turister, sier Bjerke.

Avdelingsleder for reiseliv i Innovasjon Norge, Audun Pettersen, mener reisevanene er blitt mer ensrettede.

– Mens de utenlandske turistene er på rundreiser i Nord-Norge og på Vestlandet, er nordmenn bundet opp til hytta, eller drar på besøk til venner og familie, sier Pettersen. (©NTB)

Les også: Slik skal Norge selges (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.