Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter sitt møte med Tysklands statsminister Olaf Scholz mandag. De to møttes for å snakke om de store utfordringene Europa står overfor.

Krigen i Ukraina, grønn omstilling, energi og europeisk samarbeid var hovedtemaer for samtalen.

– Det har vært et omfattende energisamarbeid mellom Norge og Tyskland i mange år. Vi utvikler nå dette samarbeidet videre innen områder som hydrogen, karbonfangst og -lagring, havvind, batteriproduksjon og mer til. Her ligger den langsiktige løsningen på Europas energi- og klimautfordringer, sier Støre.

Samarbeider tett

Norge og Tyskland samarbeider tett, både når det gjelder sikkerhet, klima og grønn omstilling.

– Tyskland er Norges viktigste partner i Europa. Vi samarbeider i håndteringen av krigen i Ukraina, og videreutvikler energisamarbeidet innen fornybar energi. Gjennom samarbeid kan vi nå felles mål om grønn industrialisering og lavere utslipp, sier Støre.

Regelmessige møter

Norge og Tyskland har siden januar hatt regelmessige møter om energi og industriell omstilling. Det har vært dialog gjennom politiske møter og kontakt mellom norske og tyske selskaper.

– Norge har gode forutsetninger for å lykkes med grønn verdiskaping, særlig på grunn av viktige ressurser og kompetanse innen energi, offshore og maritim sektor, som er sentrale områder for grønn omstilling i EU-landene, sier Støre.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.