Regjeringen har 5 milliarder kroner mer å rutte med i år fordi sykefraværet ifjor var lavere enn forventet.

Det kommer fram i revidert budsjett som legges fram tirsdag.

Utbetalinger til sykepenger går ned med 550 millioner kroner fordi vi var friskere ifjor enn regjeringen antok da statsbudsjettet ble laget.

Dermed startet året med færre sykmeldte og lavere utgifter enn beregnet.

Det fører igjen til at arbeidsavkl#229spenger reduseres med 1,4 milliarder kroner og utbetalinger til uføre med nær 1 milliard kroner.

– Dette viser hvor viktig det er å holde sykefraværet nede. Det er også et resultat av et godt arbeidsmarked og at arbeidslinja fungerer, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

I revidert legges det også opp til at det skal utbetales 1,3 milliarder kroner mindre i dagpenger i løpet av året enn tidligere antatt.

På toppen av det hele velger flere å jobbe lenger før de pensjonerer seg, noe som utgjør nesten 1 milliard kroner i spart alderspensjon.

– Myten er at fordi systemet er så godt, velger mange å gå på Nav fremfor å jobbe. Vi ser her at det er stikk motsatt, sier Huitfeldt.

Les også: Regjeringen bruker 125 milliarder oljekroner i år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.