– Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn. Jeg har jobbet med politikk siden jeg var ganske ung og vil neste år ha tolv år bak meg på Stortinget og i regjeringen, sier Anundsen til NTB.

Han understreker at han verken er ferdig med politikk eller med Frp, men vil ikke svare direkte på om han ønsker å fortsette i regjering dersom det blir borgerlig valgseier neste år.

– En statsråd sitter som statsråd så lenge han er statsråd, sier Anundsen.

Blant de fremste kandidatene til å overta den øverste plassen på nominasjonslista til Vestfold Frp etter Anundsen, er stortingsrepresentant Morten Stordalen fra Re, som hadde andreplassen ved forrige valg.

Et annet navn er Ellen Eriksen som i dag er ansatt ved Frps hovedkontor. FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud er også fra Vestfold og kan være en kandidat til lista. Anundsens vararepresentant Tom Holthe er ikke kandidat til Stortinget i 2017.

Følg markedene med DN Investor

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert: