BASFs datterselskap Wintershall planlegger kostnadsbesparelser på opptil 200 millioner euro i 2016 og vil utsette eller forsinke noen prosjekter, inkludert Skarfjell-prosjektet i Norge og økt produksjon på Wingate-feltet på britisk sokkel, ifølge en melding fra BASF torsdag.

Investeringene i 2016 kuttes til en milliard euro fra 1,4 milliarder euro i 2015. Selskapet planlegger å investere rundt 4,8 milliarder euro de kommende fem årene.

I januar opplyste Wintershall til TDN Finans at de hadde et mål om å ta foreløpig beslutning om gjennomføring (DG2) av Skarfjell-utbyggingen i tredje eller fjerde kvartal 2016.

- Konseptvalget er flyttet fra januar til over sommeren, sa prosjektleder for Skarfjell, Astrid Edvardsen i Wintershall, til TDN Finans under Norsk Petroleumsforenings feltutviklingskonferanse i januar.

Wintershall opprettholder målet om å øke olje- og gassproduksjon de neste årene til 190 millioner fat oljeekvivalenter i 2018. Dette skal primært oppnås med videre utvikling av Achimgaz-prosjektet i Sibir, selskapets aktiviteter i Norge, samt gassprosjektet Vega Pléyade i Tierra del Fuego utenfor Argentina, opplyses det i meldingen.

Les også:

Asia i dag: Kinas vanskelige dilemmaer

Nederlandsk nei til EU-avtalen med Ukraina

 

Gjør seg klar til ti timer med staking
For ti måneder siden brakk han ryggen. I helgen går han Nordenskiöldsloppet, et 220 km ultraløp på ski
02:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.