- Jeg tror ikke jeg er særlig påvirket av det. Om aksjene er overført eller ikke, så er det familien som eier det, og pappa som driver det. Pengene er noe som står på papiret, sier Alexandra Andresen (19) i et intervju med VG Helg på lørdag.

Etter å ha fylt 18 år, dukket Andresen i fjor opp i skattelistene for første gang - og da som Norges nest rikeste. Siden er hun av magasinet Forbes blitt utpekt som verdens yngste milliardær.

I intervjuet med VG Helg snakker 19-åringen om satsingen på hestesporten. Hun forteller at hun «aldri shopper», noe moren Kristin Andresen kan bekrefte.

- Alt hun ser av sparepenger nå, er 2000 kroner i måneden til lommepenger. Og bensinkort, sier hun.

Vil drive med avl

Alexandra og søsteren Katharina Andresen (20) har ifølge ligningen for 2014 omlag 5,9 milliarder kroner hver seg «på bok».

Søstrene Andresen er døtre av Ferd-eier Johan Andresen.

I 2007 fikk de to overført 84 prosent av verdiene i familiens selskap, som blant annet eier Elopak, Swix og oljeserviceselskapene Interwell og Aibel. Verdiene er blitt til gjennom generasjoner, og stammer helt fra 1800-tallet og Tiedemanns Tobaksfabrikk.

Mange har lurt på om søstrene vil overta driften når tiden er inne.

Lørdagens intervju er det første Alexandra Andresen gjør med norsk presse. Tidligere er hun blitt intervjuet av Ferd-magasinet.

- Jeg føler et stort ansvar. På en måte tenker jeg at jeg ikke har gjort meg fortjent til dette, samtidig ønsker jeg å bidra til å utvikle Ferd og gjøre det enda bedre. Å finne en måte å gi noe tilbake på synes jeg er vanskelig, sa hun til internmagasinet den gang.

I dag sier 19-åringen til VG Helg at målet i dag er å drive med avl og konkurranser.

- Jeg har som mål tjene penger. Jeg vil drive slik at det får rundt, sier hun.

- Fordeler og ulemper

I 2014 stilte søsteren Katharina Andresen opp i et intervju med Dagens Næringsliv. På denne tiden arbeidet hun med sosialt entreprenørskap i Ferd.

- Det er både fordeler og ulemper med å være i den familien jeg er. Det er mye press og ubekvemme spørsmål. Man kan få spørsmål når som helst, og vanligvis er jeg ikke klar for det. Vårt navn er såpass forbundet med penger at det blir alltid tema, sa Andresen.

I dag studerer 20-åringen i Amsterdam. Hun har ved flere anledninger uttrykt interesse for familiebedriften.

Les også:

- Åpenbart at lønnspakken ikke samsvarer med jobben som er gjort

Dette kan få oljeprisen til å stupe igjen

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.