Forbrukertillitsindeksen (CCI) er på 6,2 poeng i august, opp 1,4 poeng fra juli, viser den siste målingen til analyseselskapet Opinion.

Tillitsindeksen øker for femte måned på rad, den er positiv for tredje måned på rad og er på sitt høyeste nivå siden februar 2013, opplyses det.

- Fremtidstroen har blitt styrket gradvis gjennom våren og sommeren, og det er spesielt troen på landets økonomi og arbeidsmarkedet de kommende 12 månedene som er vesentlig sterkere nå. Ikke siden august 2014 er det flere som tror at landets økonomi vil være bedre om 12 måneder, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion.

Det er imidlertid fortsatt flere som tror at landets økonomi vil være dårligere enn bedre om ett år.

Opinion fremholder likevel at det inntraff et slags stemningsskifte før sommeren, da den overordnede tillitsindeksen gikk fra å være negativ til positiv.

- Troen på egen økonomi har derimot fått seg en liten knekk, for etter å ha steget gradvis gjennom våren og sommeren, går denne delindeksen nå tilbake. Men i motsetning til troen på landets økonomi og arbeidsmarkedet, er det flere som tror at egen økonomi vil være bedre enn dårligere om 12 måneder, sier Høidahl i Opinion.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: