Forbrukertilliten (CCI) for Norge steg til +3,4 poeng i juni fra -3,6 i mai.

Det viser målingen til Opinion, fremlagt fredag.

Tillitsindeksen er positiv for første gang siden september 2014, den er på sitt høyeste nivå siden august 2013 og den ligger nå 9,7 poeng over gjennomsnittet for 2015, viser den siste tillitsmålingen til Opinion.

- CCI holder seg på et relativt lavt nivå, selv om den nå er 15,1 poeng høyere enn i desember, da den var på sitt laveste nivå siden tidsseriemålingen ble startet i 2007. Tre av fire delindekser som utgjør den samlede tillitsindeksen stiger fra mai til juni. Vi ser styrkede forventninger til både egen og landets økonomi om 12 måneder, og også en økning for spareindeksen, sier Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Les også på DN.no:

Giganten som nesten ingenting kan stoppe  

Møbelprodusent legger ned fabrikk  

Kristian Siem (67) ba britenes stats­minister om å legge frem en plan for reform av EU innenfra. Investoren er redd for at irritasjon over byråkrati sender britene ut av unionen. Ga EU-råd til Cameron dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen. (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.