– Erna Solbergs regjering ser ut til å gjennomføre en systematisk utskiftning av styrerepresentanter med LO- og Ap-bakgrunn. Jeg må si rett ut at jeg både er frustrert og forbannet, fordi vi har fått løfter om at det ikke skal skje, sier LO-leder Gerd Kristiansen til VG.

Ingen planer

Hun viser til et møte med næringsminister Monica Mæland (H) etter regjeringsskiftet, der Mæland svarte at hun ikke hadde planer om å slanke de statlige styrene for folk fra LO og venstresiden.

– Nå opplever vi at den ene ryker ut fortere enn den andre, sier Kristiansen.

- Spesielt

Tidligere LO-leder Roar Flåthen blir fjernet fra styret i Innovasjon Norge, tidligere LO-topp Ellen Stensrud skal ut av Statkraft-styret. Mangeårig stortingsrepresentant og nåværende leder av LOs næringspolitiske avdeling, Grethe Fossli, har fått beskjed om at hun skal ut av styret i Store Norske Kullkompani.

– Det er meget spesielt at de samme som har brukt mye tid og krefter på å kritisere Ap for politisk styring av styrene, nå rensker ut tillitsvalgte og politikere fra arbeiderbevegelsen, sier LO-lederen.

Statsminister Erna Solberg har etter det VG erfarer tatt grep om alle utskiftninger i statlige styrer. Både hun og Frp-leder Siv Jensen krever å bli informert om alle endringer.

Les også:
Møgster traff to topper
Tapte 1,6 milliarder på Songa
Slipesterk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.