Kathrine og Cecilie Fredriksen (31) var selvskrevne gjester, da John Fredriksen (70) fredag holdt sitt årlige julebord på Theatercaféen i Oslo.

Tidligere i år sa shippingmilliardæren til DN at han ikke forventer at tvillingdøtrene skal innta hans rolle, men heller bli forvaltere av verdiene. Både Kathrine og Cecilie arbeider i gruppen og har styreverv i selskapene.

- Vi skal nok ta over, begge to, sier Kathrine til Dagens Næringsliv fredag ettermiddag.

- Jeg tror vi fordeler litt. Både eiendom og fisk. Jeg er veldig opptatt av Seadrill. Kunst er noe jeg i tillegg har en veldig stor interesse for. Jeg har også min moteinteresse, som jeg jobber veldig mye med, sier hun.

Les hele intervjuet med John Fredriksen og datteren i lørdagens utgave av DN: - Dette er en ny tid for oss dnPlus (NB. krever innlogging)

- Hyggelig kveld

Stemningen utenfor den tradisjonsrike restauranten er god. Klokken begynner å nærme seg 19.00, men middagen har allerede vart i seks timer. Flere av Fredriksens gjester har begynt å tenke på hjemturen.

- Det har vært en en veldig hyggelig kveld. Nå må jeg rekke et fly til Bergen, sier en munter Trond Mohn (71) - næringslivsleder og Bergens rikeste mann - og gir en farvelklem til datteren Louise Mohn.

- Vi har spist bare god mat og drukket bare gode viner, istemmer Paal F. Nordgreen i  Nor-Ocean Offshore.

Platous administrerende partner Peter M. Anker er også fornøyd.

- Vi har spist skalldyr. Veldig bra, sier han og forsvinner inn i en bil.

Kathrine Fredriksen skal på sin side rett videre til et annet julebord.

- Jeg bare holder det gående, sier hun og ler.

Forsvant ut bakveien

Verten selv både kom og forlot Theatercaféen gjennom bakveien, som til vanlig benyttes av kongelige og andre som vil unngå for mye oppmerksomhet.

DN snakket tidligere på dagen med Fredriksen om blant annet sannsynligheten for at han noensinne flytter tilbake til Norge.

Finansminister Siv Jensen sier i et intervju samme dag at Norge trenger folk som han i landet.

- Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven, men jeg ser ikke den muligheten dessverre, sier Fredriksen.

Siv Jensen ønsker John Fredriksen velkommen tilbake til Norge

På DN.no nå:

Prisfall truer verdens eldste oljepumpe

Sveriges innvandrings-strategi kollapser  

- Jeg bor ikke i USA. Da ville kravet hatt to-tre nuller til

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.