– Hvis du kommer til Norge og mottar mat og andre ytelser og har penger selv, er det ikke urimelig at man ser på muligheten til at du som asylsøker betaler noe selv, sier Støre til ABC Nyheter.

Ap-lederen deltar på årsmøtet i SAMAK, sammenslutningen av de nordiske sosialdemokratiske partiene og LO-ene, som torsdag ble innledet utenfor Stockholm.

I Danmark har regjeringen foreslått å beslaglegge eventuelle verdisaker som asylsøkere har med seg og som overstiger 10.000 kroner. Etter flere protester ble det denne uken presisert at gifteringer og andre gjenstander av særlig høy affeksjonsverdi er unntatt.

Sveriges statsminister Stefan Löfven avviser en tilsvarende ordning, mens Støre sier at begrep som «beslaglegge» og «konfiskere» gir inntrykk av at asylsøkerne har ressurser på en ulovlig måte. Derimot handler det om å bidra etter evne, mener han:

– Våre velferdssamfunn har et prinsipp om at man skal bidra etter evne. Det er ikke uaktuelt når det gjelder asylsøkere også, sier Ap-lederen.

Les også:

Statoil kjøper storpost i Lundin

- Det er veldig mye reaksjon på veldig lite nyheter

VG kvitter seg med firmabiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Dette må du tenke på under oppvarmingen

Ikke slurv med oppvarmingen
Kristoffer T Cumming snakker om oppvarming, Anne Lene Nordengen jogger. Til DNaktiv sak.
00:49
Publisert: