Forslaget Thommessen og presidentskapet har levert til Stortinget sier at alle aksjeposter, også små, skal opplyses om i registeret, skriver Dagbladet.

Men samtidig inneholder forslaget et punkt om at for selskapsinteresser som eies indirekte gjennom et investeringsselskap, trenger kun eierinteressen i investeringsselskapet oppgis. Dette sto tidligere som en fotnote, men foreslås nå i selve teksten.

Det nye forslaget om aksjeposter kommer i kjølvannet av Stortingets krav om full åpenhet. Kravet fulgte etter at avisen avslørte at Thommessen selv hadde brutt regelverket i flere år ved å unnlate å registrere aksjer til en verdi av 362.500 kroner.

Avsløringen førte til at Stortinget vedtok, mot hans vilje, full åpenhet om aksjeeierskap fra første aksje.

Bakgrunnen for stortingsvedtaket var at avisen blant annet avslørte at flere stortingsrepresentanter, i strid med regelverket, hadde unnlatt å registrere store aksjeposter.

Forslaget til regelverk skal opp til votering i Stortinget tirsdag.

Følg markedet på DN Investor

Les også:

Kina: - En modell uten fremtid  

Disse «typiske» feilene kan sende arbeidsgiver rett til retten

– Det er en etterlengtet pille (DN+)

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Se DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.